fbpx Az reszel almát neked, aki igazán szeret - Reichardt Aurelia

Az reszel almát neked, aki igazán szeretMa van az életmódváltó diétám 50. napja. A 7 hét elteltével 7.8 kg fogyást könyvelhetek el, és még mellette sok más jót is, de azokról később szeretnék írni. 

Ma arról az emberről írok, aki nélkül ez nem sikerülhetne. Ő az én immár októberben 28 éve Férjem, Laci.

Mivel Ő a több diplomája megszerzése előtt elvégezte érettségi után a szakácsiskolát, kezdettől fogva nagy szenvedéllyel vette kézbe családunk konyháját. Én is tudok persze főzni, de tudjátok, azért a legnagyobb szakácsok java férfiember. 

Amilyen kreatívan ő használja pl. a fűszereket, én soha nem merném. 

Én igazán édes sütemények sütésében vagyok jó. De ezt most egy ideje hanyagolom. Másrészt ez a cikk most Róla szól.

Február 6-án kezdtem el Betty Lovroval a Helló Jól vagyok programját.

Előtte való napokban Laci jött velem mindenhova beszerezni a “nyitó felszerelést”. Sőt számtalan helyre, pl. biobolt kizárólag ő ment, megy. Azóta is volt olyan, hogy míg én kardiológusnál voltam kontrollon, ő addig felkutatta és beszerezte azt a táplálékkiegészítőt, amit csak a sokadik helyen tudott beszerezni. 

Máskor képes fél órát körözni autóval, mire végre le tud parkolni, hogy nekem az egyetlen lehetséges helyen beszerezze a fodros kelt, vagy a cavallo nerot. 

Szóval beszerez, elkészít, megtálal. 

És hogy miket készít!!!

Folyamatosan azon agyal, hogy hogyan tudja változatossá tenni az étkezésemet. Mivel nem ehetek pl. krumplit, rizst sem, ezért készített már nekem rakott karalábét tejföllel, kaporral, sajttal köretként. 

Ó, és már kora reggel ő csinálja a napindító zöldturmixomat. Aminek mára már 8 összevője van. 

És az hagyján! Mindent csodálatos tálalásban tesz elém. 

Hihetetlen, mekkora segítség ez számomra.  És teszi ezt ugyanúgy az önkéntes karanténunk alatt. 

Mostanában olvastam valahol, hogy “az reszel almát neked, aki igazán szeret”. Elárulom, nekem rendszeresen reszel almát is. 

Tudom, hogy nem csak az én erős akaratomnak köszönhető, hogy nem hagytam abba a most elszabadult “szörny” mellett sem a diétát.  Pedig higgyétek el, ennyi stressz mellett most az ember szívesen maga elé venne egy egész doboz Pilóta kekszet, és mind befalná. 

De egy ilyen csodálatos ember támogatása mellett persze, hogy nem teszem. Aki velem örül minden leadott kis dekámnak, alakváltozásomnak, jobb alvásomnak, javuló vérnyomásomnak. Mert Betty programja bizony ezeket is kínálja és tudja.

Még egy fantasztikus dolog az életünkben, hogy én soha nem voltam egy kirándulós fajta. Már gyerekként is inkább mindig bent zongoráztam, olvastam. Felnőttként is konditeremben szeretek edzeni.

De amikor Betty mondta, hogy legalább 10 percre menjek ki oxigéndús levegőben sétálni, merthogy akkor jobban ég a zsír, sok más kedvező hatása mellett, megtettem. És a 10 percből rögtön 30 lett. Ami azóta rendszeresen 60-80 perc. Szerelem lett. És a lényeg belőle az, hogy az én drága párom csatlakozott hozzám az első perctől fogva. Együtt csodáljuk a természet kínálta szépségeket. Közben meghányjuk, vetjük a világ folyását, túlélési taktikákat dolgozunk ki.

Mindig vallottam, hogy a mi kapcsolatunk vészhelyzetekben csak erősödik. Így van ez most is. 

Életem legnagyobb ajándékának tartom, hogy ezzel a nagyszerű férfival élhetek.