fbpx “Az életet csak hátratekintve lehet megérteni, de előretekintve kell élni.” - Reichardt Aurelia

“Az életet csak hátratekintve lehet megérteni, de előretekintve kell élni.”Søren Kierkegaard, dán filozófus szavai örökérvényűek, és napjainkban ismét erősen fókuszba kerülnek.

Múlt héten tartottam felkérésre online egy előadást, ahol értő fülekre találtak az ezzel kapcsolatos gondolataim. Életvezetési tanácsadóként, előadóként ez a hivatásom.

Megosztok belőle néhány, általam hasznosnak véltet.

Sok helyen lehet most olvasni, hogy jelenleg egy gyászmunkát végzünk mindannyian. Ez rendben is van. Ám nem mindegy, ez meddig tart. A lényeg, hogy ne ragadjunk bele! Mindegy, milyen lassan megyünk, de haladjunk előre, ne álljunk meg!

Vizsgáljuk meg, hogy valóban azt csináljuk-e, amit csinálnunk kell? Az álmainkat, céljainkat ne adjuk fel, ha viszont kell, akkor igazítsunk, pontosítsunk rajta! Ha kell, tűzzünk ki új célt!

Keress magadnak valami egyedit! Ehhez találd meg a piaci rést, és légy kész arra, hogy cselekedj! Méghozzá egy speciális területen.

Szakértőként mindig javaslom az álmok, célok papírra vetését és azok napi szintű elővételét, áttanulmányozását. Pontosítással, folyamatos hozzáírással.

Találd meg, mi az, amiért hajlandó vagy akár egész nap, éjszaka vagy hétvégén is dolgozni! Ugyanis, ha nincs pontos célod, amiért dolgozol, az más problémákat is szül.

Vizsgáld meg a következőket!
1. Könnyen vagy nehezen állítasz-e fel fontossági sorrendet?

2. Gondot okoz-e az időd beosztása vagy sem?

3. “Szuper-elfoglaltnak” érzed magad, mégsincs jelentős eredmény? Az elfoglaltság nem összekeverendő az eredményességgel!

4. A kiégés határán vagy éppen?

Ha határozott, biztos döntést hozol egy specifikus vágyról, minden a segítségedre siet. Keresd a lehetőségeket, embereket, információkat, amelyek kapcsolódnak a célodhoz!

Legyen nyitott szemed, füled, szíved! Inspirálhat akár egy dal néhány sorának bölcsessége, egy film, egy internetes  cikk, egy zuhany alatti kreatív érzés, egy idegennek való, akár online találkozás.

Végül: a célodat tudatosan és érzelmileg is azonosítsd!

Semmi ne legyen homályos, mert a homályosság az eredmények ellensége.

Leírni minden ezzel kapcsolatost azért érdemes, mert bizonyított tény, hogy a  papírra fektetett tervek 42%-kal nagyobb eséllyel valósulnak meg. Ne dobjuk ki az ablakon ezt a 42% pluszt!

Munkára fel!

Induljon a tervezés!

Értsd meg a múltat, vizsgáld a jelent és élj egy szebb jövőt!